Dossier de la Biblioteca de Dret Bancari (Clàusules sòl, IRPH, Swap, etc... )

Us informem que ja està disponible el nou Dossier de la biblioteca sobre Dret Bancari (núm. 3 de gener de 2017). Aquest número és d'especial interès per la quantitat de novetats que han esdevingut les darreres setmanes, com ara, la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea falla a favor de la retroactividad total en la devolució de les clàusules sòl. En el present butlletí, podeu trobar comentaris, articles i un formulari sobre les clàusules sòl que han aparegut recentment.

La finalitat dels dossiers de la Biblioteca del Col·legi d'Advocats de Granollers, és un servei de valor afegit documental, en exclusiva per als seus col·legiats, té com a objectiu informar de les darreres novetats de l'àmbit del dret civil català i dret bancari. Els documents que s'inclouen, són: sentències, articles, referències bibliogràfiques de la biblioteca i formularis. La majoria de documents disponibles en aquest Dossier es poden consultar a la Biblioteca del Col·legi i en algunes referències mitjançant l'enllaç web que s'acompanya.

Aquest dossier és una segona edició que inclou en Real Decreto-ley 1/2017 mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl i un model de recurs d'apel·lació sobre sentència estimant nul·litat de clàusula sòl amb limitació de retroactivitat en els efectes de nul·litat a Sentència 9 maig 2013. Aplicant Sentència TJUE 21/12/2016

Esperem que aquest dossier sigui del vostre interès, així mateix recordar-vos, que en la pàgina web del Col·legi podeu trobar els números anteriors sobre Dret Bancari i de Dret Civil de Catalunya.

Per últim, us recordem que el dia vinent 24 de gener de 18 a 21, tindrà lloc a la Seu del Col·legi d'Advocats de Granollers del carrer Llevant núm. 2, un seminari sobre els efectes processals i substantius de la Sentència del TJUE 21/12/2016. Les qüestions prejudicials sobre clàusules sòl. La devolució de les despeses de formalització d'hipoteca.