ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Benvinguda del Degà

Benvolguts companys/es, amics/gues,

El Vallès Oriental és una comarca eminentment industrial: la seva vida econòmica actual gira a l'entorn de la indústria (metal•lúrgica, química, tèxtil i alimentària) que ocupa -malgrat la crisi actual- més del 60% de la població activa. La capital d'aquesta comarca és Granollers, una ciutat bonica i confortable, de gent senzilla i agradable. Ara fa uns anys vaig ser elegit Degà de l'Il•lustre Col•legi d'Advocats del Vallès Oriental (ICAVOR), un Col•legi que acull i empara els advocats i advocadesses d'aquesta nostra comarca, que compta amb una història gairebé centenària –el passat 19 de de juliol d'enguany vàrem celebrar el seu 90è aniversari-, amb set degans que han encapçalat les diverses juntes de govern que l'han regit i amb una presència a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental cada vegada més destacada, molt implicat amb la societat vallesana i amb totes les seves institucions.

Cada un dels diputats de la meva Junta de Govern, la representació de la qual tinc l'immens honor d'ostentar, afronta el seu mandat amb la màxima il•lusió i entusiasme i amb la plena convicció de que estem aquí per servir i emparar els col•legiats i col•legiades, i al mateix temps, per servir a la societat de la que formem part. Estic orgullós de capitanejar una Junta de Govern treballadora i compromesa amb aquests valors, amb un arrelat esperit de lluita i de servei vers als demés. 

Ens trobem en un moment molt complicat: crisis de valors, crisis existencial, crisis econòmica, crisis social, crisis institucional,...crisis, crisis, crisis, paraula que està en boca de tothom. La situació econòmica en la que ens trobem malauradament no acompanya, tots ho passem malament per arribar a fi de mes i no sembla que la recuperació sigui un fet imminent, malgrat els polítics de torn ens diguin el contrari. Ningú ofereix solucions concretes i viables. Hem perdut la fe en algunes institucions, naveguem a la deriva sense un rumb concret. I per si fos poc, el legislador dinamita l'exercici de la nostra professió amb lleis manifestament absurdes, injustes i inoportunes, una veritable voràgine legislativa: s'han instaurat unes taxes judicials que no són més que un impediment desproporcionat i irracional per l'accés dels ciutadans a la justícia; ara es pretenen abolir els col•legis professionals, ja ho veurem, abolir certes professions, fins i tot la de procurador, o modificar la vigent estructura fonamental de la organització jurisdiccional. Malgrat aquest panorama erm i desolador, ara més que mai, se'ns ha d'escoltar als advocats i advocadesses, que som els defensors dels drets i llibertats de les persones. Com a tals, hem de fer costat als conciutadans que es queden sense habitatge, desnonats i socialment exclosos; hem de reivindicar un torn d'ofici digne i de qualitat per a garantir la prestació de la justícia gratuïta als mes desvalguts i necessitats. En qualsevol cas, això sí, amb rigor, ben formats i actualitzats, amb serenitat, il•lusió i compromís.

L'exercici de l'advocacia requereix estar molt ben preparat i format, això és fonamental, perquè les lleis canvien cada dos per tres. Com bé sabeu, el nostre Col•legi sempre ha tingut una especial cura i preocupació en impartir una formació de qualitat a través de la Escola de Pràctica Jurídica (EPJ) o a través dels cursos i conferencies que periòdicament organitzem. Comptem amb un professorat altament qualificat, integrat per advocats, magistrats, la majoria del nostre partit judicial, professors d'universitat, pèrits, etc. La nostra escola s'ha convertit en un referent a tot el territori nacional. A base d'esforç i tenacitat hem anat forjant un model docent que ha passat a ocupar un lloc preeminent en els àmbits de la formació inicial i continuada.

També us haig de dir que l'exercici de la nostra professió és dur, molt dur, duríssim. Tot i que reporta moltes compensacions quan les coses surten bé, heu de pensar que malauradament no sempre es guanya ni s'aconsegueix el que preteníem ni el que el client volia aconseguir. Malgrat moltes vegades us sentireu molt sols, penseu que no ho esteu pas. Sempre torbareu algú que estigui allà per escoltar-vos o ajudar-vos. Els membres de la junta de Govern del Col•legi, del vostre Col•legi, estem a la vostra disposició per fer-vos costat en aquells moments en que us sentiu defallir o quan necessiteu ajut.

M'acomiado de vosaltres dient-vos que els Diputats de la Junta de Govern i jo mateix volem un Col•legi de tots i per a tots. Però sols no podem. Us necessitem. I per això us demanem la vostra implicació i participació en les diferents comissions de treball que hi ha al Col•legi (drets Humans, formació, normalització lingüística, torn d'ofici, joves advocats, etc.) i totes aquelles que considereu que hem de posar en marxa. Comptem amb la vostra col•laboració i actitud proactiva! Volem un Col•legi obert, on tothom hi tingui cabuda, se senti còmode i representat.

Josep Medina i Padial
Degà

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H