ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Aprovat el nou Estatut de l'Advocacia Espanyola

El passat 2 de març el Consell de Ministres es va reunir per aprovar el Real Decret que aprova el nou Estatut de l'Advocacia Espanyola, actualitzant la normativa que regula la professió d'advocat i que substituirà la que regia des del 2001.

 

 

El nou Estatut entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol d'enguany.

Aspectes destacats:

• Reforça la funció social de l'advocacia com a garant de la tutela judicial efectiva.
Defensa del professional enfront de l'actuació de jutges, magistrats i funcionaris judicials en general, la norma va un pas més enllà en relació amb la qual està en vigor i dóna el mandat als Col·legis de l'Advocacia perquè estableixin protocols d'actuació amb la finalitat de traslladar les queixes justificades en forma de denúncia davant el Consell General del Poder Judicial.
• Recull la prestació dels serveis a través de mitjans telemàtics.
• El text també dedica especial atenció a la publicitat dels serveis professionals, reconeixent un principi de llibertat però establint uns certs límits deontològics
• Sobre la formació, a més de reconèixer i confirmar el treball de les escoles de pràctica jurídica, el nou estatut afirma el dret i deure dels advocats de seguir una formació continuada que els capaciti permanentment per al correcte exercici de la seva activitat professional. Així mateix, reconeix el dret dels lletrats a accedir a una especialització.
• El nou estatut també és molt exhaustiu en el reconeixement dels drets dels consumidors. Estableix l'obligació que els professionals s'identifiquin amb claredat mitjançant el seu nom i número de col·legiació, així com exposant en les seves comunicacions el col·legi al qual pertanyen. Així mateix, reitera l'obligació d'anticipar el càlcul aproximat de quins seran els honoraris, a través de fulles per encàrrec o mig similar, i estableix un sistema de reclamacions a través dels consells i col·legis de l'advocacia.
• Un altre dels aspectes en els quals l'estatut s'estén és en la transparència dels òrgans col·legials, als quals imposa l'obligació d'informar de forma continuada a través de les seves pàgines web, de presentar una memòria anual i d'establir cartes de qualitat dels seus serveis.

Fotografia: Enrique Sanz, president de la Mutualidad de la Abogacía, Victoria Ortega, presidenta del Consejo General de la Abogacía i José María Alonso, vicepresident del Consejo General de la Abogacía, i  degà del Col·legi d'Advocats de Madrid.

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H