ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

La Unió Europea aprova la nova norma de protecció de dades que reconeix el dret a l'oblit a Internet.

Els ministres europeus de Justícia van tancar aquest dilluns passat, després de tres anys de negociacions un acord polític sobre el reglament de protecció de dades personals, que reconeix per primera vegada el dret dels ciutadans a reclamar l'esborrat d'informació personal que creguin que és perjudicial i no pertinent d'internet

Aquest reconeixement, es va iniciar quan el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en el maig de 2014, on va reconèixer el Dret a l'oblit en Internet. Des d'aquell moment, s'han fet milers de peticions als buscadors d'Internet, principalment Google, per què retiri determinats continguts del seu motor de cerca.

La societat actual, està totalment connectada a la xarxa, on s'aboquen a Internet infinitat d'informacions amb dades personals. La possibilitat de poder-les eliminar és un dret fonamental de les persones que el nou reglament de protecció de dades reconeix. El problema d'aquesta nova normativa, és veure com encaixa el dret a la informació i de la llibertat d'expressió amb el dret fonamental de la privacitat.

El reglament és un repte tecnològic per les empreses d'Internet (cercadors, xarxes social i mitjans de comunicació) per poder atendre les peticions, a banda d'un cost important en la seva gestió.

Aquest tema és de molta actualitat, i d'especial interès per l'advocacia, motiu pel qual ahir dijous, va tenir lloc a la seu del Col·legi l'interessant conferència "el dret Habeas Data o dret a l'Oblit" a càrrec del Sr. Santiago Farré Tous, Cap de l'Assessoria Jurídica de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, on va destacar que en un any, des de l'Estat Espanyol s'han fet més de 60.000 peticions a Google per dret a l'oblit i que aquest número va creixent exponencialment.

 

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H