ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Interlocutòria del TS sobre el dret a l'oblit digital

Accediu a la interlocutòria de Tribunal Suprem de l'11 de gener de 2019 sobre Dret a l'oblit digital i de notícies substancialment inexactes.

 

 

  • Tribunal Suprem. Sala del Contenciós
  • Data: 11/01/2019
  • Ponent: JOSE MARIA DEL REG VALLEDOR
  • Núm. Recurs: 5579/2017  Data: 07/02/2018
  • Tipus Resolució: Interlocutòria

RESUM: Es recorre una sentència que, ponderant el dret a la protecció de dades personals enfront del dret d'informació, considera que en aquest cas ha de prevaler el dret a la protecció de les dades personals.

La qüestió plantejada en el recurs que presenta interès cassacional objectiu per a la formació de la jurisprudència consisteix a interpretar l'article 20. 1 d) CE en relació amb l'article 6.4 LOPD i concordants, en el sentit d'aclarir si en la labor de ponderació del dret a la informació i del dret a la protecció de dades de caràcter personal (des de la perspectiva del dret a l'oblit) quan tots dos entren en conflicte, el requisit de veracitat de la informació que exigeix l'article 20. 1 d) CE ha d'entendre's com a exactitud de la informació continguda en els enllaços al fet que remitent el motor de cerca i, en aquest cas, si la seva absència pot fonamentar vàlidament una sol·licitud de cancel·lació de dades personals davant el gestor del motor de cerca com a responsable del tractament d'aquestes dades personals.

Descarregar document [75 kb]

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H