ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Notícia del Poder Judicial respecte a la sentència d'un Jutjat de Palma sobre la nul·litat IRPH

 

 

Un Jutjat de Palma declara la nul·litat de la clàusula de venciment anticipat i de la clàusula IRPH d'un préstec amb garantia hipotecària. La magistrada considera que s'incompleix la normativa comunitària sobre transparència d'acord amb la sentència del TJUE del mes passat.

 

 

 

La sentència assenyala que no es compleixen els criteris d'informació i transparència exigits per la sentència del TJUE, contrària a la interpretació del Suprem en la sentència de desembre de 2017. Pel que la magistrada declara la nul·litat del IRPH i obliga l'entitat financera demandada a eliminar-ho, al recàlcul de tots els interessos reportats durant tota la vida del préstec hipotecari, utilitzant com a índex de referència l'EURIBOR i a restituir a la part actora la diferència resultant en relació a les quantitats percebudes utilitzant el IRPH la nul·litat del qual es declara, més els interessos legals des de de la data de cadascun dels pagaments i fins a la seva efectiva satisfacció.

+ Accediu a la notícia del Poder Judicial [Enllaç consultat el 24 d'abril de 2020]

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H