ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Resum del Reial Decret-llei 5/2023

 

 

Publicat el passat 29 de juny en el BOE, el Reial Decret-llei 5/2023, contingut en un document de 244 pàgines, aborda diverses qüestions d'importància econòmica i social. En primer lloc, tracta les conseqüències de la guerra a Ucraïna, donant suport a la reconstrucció de l'illa de La Palma. També transposa les Directives de la Unió Europea relacionades amb canvis estructurals en empreses, conciliació entre vida laboral i personal, i compliment de la legislació europea.

 

 

El document introdueix modificacions en diverses lleis per adaptar-se a aquestes directives i sentències judicials. Els canvis inclouen llicències laborals, cursos de seguretat viària, regulacions antiterroristes, prevenció del blanqueig de diners i regulacions de transport. L'objectiu d'aquestes modificacions és millorar el funcionament del mercat digital, protegir les dades personals i promoure la seguretat mediambiental i pública.

El Reial Decret també detalla mesures en energia, transport, estabilitat social i econòmica, i suport a l'illa de La Palma. S'inclouen disposicions financeres urgents relacionades amb la pandèmia de la COVID-19, així com mesures en els sectors financer, energètic i de l'habitatge.

A més, s'estableixen disposicions per a la participació dels treballadors en la reestructuració transfronterera d'empreses i s'aborda l'educació i reeducació viària. També s'esmenten mesures per a la descarbonització de l'economia, incloent-hi el transport marítim.

Destaca la suspensió de judicis i terminis a causa de la malaltia de l'advocat. 

La Biblioteca ha creat un document resum d'aquest Reial Decret-llei, amb l'ajuda d'una aplicació d'intel·ligència artificial. Esperem que sigui d'utilitat. 

+ Accedir al resum del nou Reial Decret-llei 5/2023

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H