ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Justícia Gratuïta

 

Segons  la Llei 1/1996 de 10 de gener d'assistència jurídica gratuïta i els Estatus del Col·legi d'Advocats de Granollers,   la defensa d’ofici i l’assistència lletrada al detingut és un servei que ofereix al ciutadà:

Article 25.- Assistència jurídica gratuïta i torn d’ofici dels Estatuts del Col·legi d'advocats de Granollers
1.- L’assistència jurídica gratuïta és un servei públic destinat a garantir la tutela judicial efectiva a tots els ciutadans que acreditin insuficiència de recursos per litigar.  

Dins l’àmbit territorial del Vallès Oriental, aquest servei serà gestionat pel Col•legi i prestat pels advocats i advocades que voluntàriament s’hi hagin inscrit,els quals s’han de sotmetre a una formació continuada.

2.- El torn d’ofici és un servei públic establert per garantir l’assistència i la defensa de les persones que sol•licitin advocat d’ofici o es neguin a nomenarlo quan sigui preceptiva la seva intervenció, així com per a l’assistència als detinguts, i consisteix en la designació d’ofici d’un advocat. Dins l’àmbit terri torial del Vallès Oriental, aquest servei serà gestionat pel Col•legi i prestat pels advocats i advocades que voluntàriament s’hi hagin inscrit, els quals s’han de sotmetre a una formació continuada.

3.- Els advocats i advocades han d'exercir les funcions a què es refereix aquest article amb la llibertat i la independència professionals que els són pròpies i d'acord amb les normes ètiques i deontològiques que regeixen la professió.  

4.- El Col•legi, coordinat amb el Consell dels Il•lustres Col•legis d’Advocats de Catalunya, realitzarà tots els esforços possibles i establirà els controls i els seguiments escaients per millorar la qualitat en la prestació o en la gestió dels serveis d’assistència jurídica gratuïta i de torn d’ofici.  

5.- Existirà al Col•legi una comissió del torn d’ofici, presidida pel diputat o diputada responsable, que actuarà d’acord amb el que disposa el reglament del servei de defensa d’ofici del Col•legi i proposarà a la junta de govern les modificacions
necessàries per a la seva permanent actualització. Els acords de la comissió seran en qualsevol cas susceptibles de recurs davant la junta de Govern.  

 Més informació: 

+ Qui pot sol·lictar assistència jurídica gratuïta?

+ Documentació

+ On estem i horari

 

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H