ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Assistència lletrada immediata a víctimes de Violència Masclista

 

Us informem que estem pendents d'una reunió amb els Mossos d'Esquadra a efectes de concretar la gestió  i el desplegament, en el nostre partit judicial, del protocol establert pel Consell de l'Advocacia Catalana i aprovat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya en relació amb l'assistència lletrada per assistir a la víctima en la denúncia prevista a l'art.  31 de la Llei 5/2008 (CAT).  Us mantindrem informats i informades de qualsevol novetat.

 

Nota informativa sobre l'Assistència lletrada immediata a víctimes de Violència Masclista:

A partir de l'1 de juliol de 2021 els Mossos d'Esquadra procediran a sol·licitar de forma sistemàtica assistència lletrada per a les víctimes de violència de gènere que presentin denuncia, fruit de l'acord de col·laboració. 

Segons l'art. 31 de la Llei 5/2008 (CAT) del dret de les dones a erradicar la violència masclista preveu l'obligació de sol·licitar assistència lletrada per assistir a la víctima en la denúncia.

Per tal d'aconseguir l'efectivitat i el compliment d'aquest dret i fruït de la col·laboració entre el Consell de l'Advocacia Catalana i el departament de Interior de la Generalitat de Catalunya, per part de Mossos d'Esquadra es procedirà, sempre, a la petició d'assistència lletrada per víctimes de violència de gènere, des del proper 1 de juliol de 2021.

Amb data 1 de setembre es procedirà a la petició d'assistència lletrada, sempre, també a les víctimes de violència domèstica, víctimes de violència i abusos sexuals i tràfic d'éssers humans.

En el marc del protocol establert pel Consell de l'Advocacia Catalana i aprovat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, recordem la importància que:

  • El lletrat o lletrada designat es personi per realitzar l'assistència en el termini màxim d'una hora.
  • Contacti abans amb la víctima per mitjans telefònics i/o telemàtics.
  • Comuniqui al col·legi la impossibilitat de personar-se per realitzar l'assistència lletrada en aquest període temporal d'una hora, per estar assistint a altra víctima, amb la finalitat que el Col·legi pugui designar altre company que pugui realitzar l'assistència en aquest termini, com a complement de guàrdia.
  • Informi a la víctima de la importància de sol·licitar el reconeixement del dret a la justícia gratuïta, en el supòsit que no estigui inclosa en les previsions de l'art. 2.g de la Llei 1/96, de 10 de gener, d'assistència jurídica gratuïta.

Més informació:

+ Accedeix al protocol dels col·legis de l'advocacia de catalunya per a l'assistència immediata a les víctimes de violència masclista [Accés a la web del CICAC]

+ Accedeix a l'esquema d'assistència lletrada a víctimes de violència masclista i incidència en justícia gratuïta [Accés a la web del CICAC] 

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H