ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar
generic catala

Les sigles, sense punts

Català a la carta: Les sigles, sense punts,

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 1666
generic catala

Català: Tot el que cal saber sobre els verbs adjuntar i acompanyar

Tot el que cal saber sobre els verbs adjuntar i acompanyar

Amb l'objectiu d'explicar el funcionament dels verbs adjuntar i acompanyar, en aquest article reunim les diverses contribucions que s'han fet sobre aquests verbs quan es fan servir amb el significat d'afegir un document a un altre. Per il·lustrar les normes d'ús utilitzem un exemple molt habitual en la pràctica jurídica: el fet de presentar una demanda (document principal) juntament amb un certificat (document secundari) que permet justificar algun dels fets al·legats.

 

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 1847
generic firma

La traducció del terme 'auto' al català (II)

 

Reprenent el fil que vam iniciar a l'article anterior, 'auto' pot tenir més d'un significat i cal saber trobar l'equivalent exacte a l'hora de traduir-lo per no caure en l'error. A més de designar una resolució judicial, el terme 'auto', emprat en plural, també pot fer referència a les diligències d'un procediment judicial. Hem recopilat algunes de les expressions més habituals que contenen aquest mot i les acompanyem de la seva traducció al català. Fixem-nos que en català tendim a explicitar l'article, mentre que en castellà s'omet. 

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 1903
generic catala

Català: Locucions i Frases Fetes (II)

 

Locucions i Frases Fetes (II)

Els advocats sovint se serveixen de locucions i frases fetes amb una càrrega metafòrica per enriquir i acolorir els textos o discursos. Solen ser expressions d'una llarga tradició i conegudes en la societat, expressions que permeten dir en poques paraules tota una idea a vegades complexa. En aquest article parlarem de:

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 1948
generic catala

La traducció del terme 'auto' al català (I)

 

El terme castellà 'auto' té associat més d'un significat. A l'hora de traduir-lo al català, per tant, cal saber a què fa referència exactament, ja que d'això en dependrà la traducció.

 

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 1727
logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H