ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

El proper 12 de juliol celebrarem el Dia de la Justícia Gratuïta i el torn d'Ofici

Us informem que el 12 de juliol de 2019, se celebra la IX edició del Dia de la Justícia Gratuïta.

Com cada any, el 12 de juliol el celebra el dia de la justícia gratuïta, amb diverses iniciatives amb els objectius d'acostar el torn d'ofici i assistència al detingut al ciutadà i també per homenatjar al tasca social que duen a terme tots els advocats i advocades que hi presten servei.

En motiu del dia de la Justícia Gratuïta, el Consejo General de la Abogacía ha publicat el XIII Informe del Observatorio de la Justicia Gratuita, document que conté informes, dades i estadístiques de la Justícia Gratuïta. [Descarregar document en pdf]

 Advocats i advocades  d'Ofici 24 hores x 365 dies l'any. 

12-J MANIFEST EN DEFENSA DE LA JUSTÍCIA - GRATUÏTA I DEL TORN D'OFICI

1. L'Assistència Jurídica Gratuïta constitueix la principal GARANTIA per a universalitzar la tutela judicial efectiva. És el mecanisme idoni per a la defensa dels drets de les persones amb recursos econòmics limitats.
2. Es reitera el COMPROMÍS dels Col·legis de l'Advocacia Espanyola i dels més de 46.100 advocats i advocades que presten els serveis de Justícia Gratuïta, a mantenir i millorar aquest sistema.
3. Les advocades i advocats del Torn d'Ofici són els autèntics PROTAGONISTES del Servei d'Assistència Jurídica Gratuïta i ha de dignificar-se la seva funció en defensa dels més desfavorits amb garanties fermes de percebre una retribució digna per cada actuació i cobrar puntualment.
4. No obstant això, urgeix la REFORMA del marc regulador dels serveis que presta l'Advocacia a través del Torn d'Ofici i de l'Assistència Jurídica Gratuïta per a adequar-los a la situació actual i millorar la seva eficiència.
5. Reclamem l'ACTUALITZACIÓ dels criteris per a l'accés dels ciutadans als serveis. L'elevació del salari mínim interprofessional, sense modificar els paràmetres establerts en la Llei 1/1996, ha limitat l'accés a la Justícia Gratuïta a moltes famílies.
6. Reclamem la CLARIFICACIÓ precisa de les exigències reglamentàries respecte als requisits dels professionals que han de prestar els serveis.
7. L'Advocacia reitera la seva dedicació en la FORMACIÓ permanent dels seus professionals, així com en l'extensió dels instruments tecnològics en la tramitació dels assumptes.
8. Igualment mantenim el compromís en les mesures d'IGUALTAT DE GÈNERE, així com en les exigències que ens imposen els serveis d'assessorament a IMMIGRANTS, PERSONES DESPLAÇADES I A la POBLACIÓ PRIVADA DE LLIBERTAT.
9. Totes les reformes que des dels poders públics hagin de fer-se en aquesta matèria precisaran de la PARTICIPACIÓ activa de l'Advocacia Espanyola, el compromís responsable de la qual és una realitat.
10. Des del coneixement profund dels problemes quotidians de la Justícia, les seves manques i les seves possibles solucions, l'Advocacia fa una CRIDA pública als responsables polítics i a les Administracions públiques perquè siguin receptives a les demandes en defensa de la Justícia Gratuïta i de l'accés a ella dels ciutadans més desfavorits: ningú ha de quedar exclòs de la justícia per raons econòmiques o de qualsevol altre tipus.

 

+  Consulta el Microsite dedicat al Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d'Ofici del "Consejo General de la Abogacia"

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H