ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Acord sobre el dret d'opció lingüística TSJC

 

El 25 de juny de 2024, a Barcelona, el Secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va signar un acord per assegurar el respecte al dret d'opció lingüística dels ciutadans. Aquest acord respon a les queixes dels Il·lustres Col·legis de l'Advocacia de Girona i Figueres sobre l'incompliment dels drets lingüístics en les notificacions judicials, malgrat que només un 8,08% dels intervinents sol·liciten ser notificats en català.

 

El document destaca que el 80% d'aquestes sol·licituds no es respecten, fins i tot amb les alertes del sistema ejusticia.cat. Segons l'acord, els lletrats de l'Administració de Justícia hauran d'instruir als funcionaris perquè respectin aquestes sol·licituds i corregir qualsevol incompliment. Aquestes mesures estan emmarcades en el marc normatiu de l'Estatut d'Autonomia i la Llei Orgànica del Poder Judicial, que reconeixen el dret dels ciutadans a triar la llengua oficial en les seves relacions amb l'Administració de Justícia.

Descarregar l'acord sobre el dret d'opció lingüística en les notificacions judicials TSJC.[PDF 208 kb]

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H