ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

El Torn d'Ofici seguirà sense estar subjecta a l'IVA

 

L'aplicació de l'IVA a les prestacions de serveis jurídics del Torn d'Ofici seguirà sense estar subjecta a l'IVA

 

 

La Direcció General de Tributs suspendrà l'aplicació de la consulta vinculant, amb efectes retroactius al 1 de gener tal com reclamava l'Advocacia

L'ICAVOR celebra l'acord assolit entre el Govern i l'Advocacia perquè el servei públic de Justícia Gratuïta segueixi sense estar subjecte a IVA i el compromís expressat pel Ministeri d'Economia de suspendre l'aplicació de la consulta vinculant, durant el període de tramitació de la modificació legislativa.

Diverses formacions polítiques també havien manifestat el seu acord amb l'advocacia i havien formulat proposicions no de llei a la Mesa del Congrés dels Diputats amb la finalitat de mantenir el caràcter públic del servei de Justícia Gratuïta i, per tant, també la fiscalitat del torn d'ofici amb els criteris anteriors.

Fruit del diàleg institucional i de les reivindicacions de l'Advocacia, el Govern impulsarà una reforma urgent de l'actual Llei d'assistència jurídica gratuïta que ratificarà l'obligatorietat de la prestació pels col·legis d'advocats del servei públic de Justícia Gratuïta, el caràcter indemnitzatori dels barems dels advocats del Torn d'Ofici i la no subjecció d'aquest servei a l'IVA.

Una vegada que es presenti la proposta de reforma al Congrés dels Diputats, en els propers dies, la Direcció General de Tributs suspendrà immediatament l'aplicació de la consulta vinculant, amb efectes retroactius a l'1 de gener, a l'espera de l'aprovació del nou text legal.

El Col·legi d'Advocats de Granollers Vallès Oriental valora molt positivament que finalment s'hagi reconegut la feina que fa els advocats i advocades del Torn d'Ofici i que l'assistència jurídica gratuïta es un servei públic que garanteix un dret fonamental per a les persones sense recursos.

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H