ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Pare Manel, una vida dedicada al compromís social amb persones més vulnerables

El Pare Manel ens ha deixat desprès d'una vida dedicada a les persones més desafavorides i vulnerables, especialment amb les persones que compleixen penes de presó, a les quals ajudava en el procés de reinserció.

El seu llegat humà i social continua a la Fundació Pare Manel arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, una institució laica sense ànim de lucre que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa. La Fundació Pare Manel impulsa projectes que defensin el desenvolupament dels drets i de la qualitat de vida de totes les persones que pateixen exclusió i marginació social. Els àmbits principals on es centren les seves activitats i intervencions són la infància/joventut, el món penitenciari i el desenvolupament comunitari.

"A la terra és on es pot trobar el misticisme, al cel no. Per ser místic, s'ha de tocar de peus a terra", deia. De la parròquia de la Santíssima Trinitat, a l'Associació Grup Muntanyès fins a la Fundació Pare Manel va viure el fet religiós des del compromís i la lluita a peu de carrer, vocació social pel barri. Col·laborar-hi, de ben segur serà un bon homenatge a un gran home http://www.paremanel.org/?q=que-fem 

La seva tasca solidària i humanitària d'integració social va ser objecte de nombrosos premis i reconeixements que va rebre el Pare Manel al llarg de la seva vida com el Premi de Sant Raimon de Penyafort 2017 del nostre Col·legi, Premi 'Valors' a la Solidaritat del Consell de l'Advocacia Catalana 2017, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2009, la Medalla d'Honor de Barcelona 2009.

Gràcies per tant, Pare Manel. DEP

 

Foto: Ivan Giménez https://www.elcritic.cat/

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H