ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

Alberto Ruiz Gallardón presenta la seva dimissió

Alberto Ruiz Gallardón presenta la seva dimissió. L'advocacia Catalana ho celebra.

Benvolguts companys/es,

A ben segur que la majoria de vosaltres ja us heu assabentat que el fins ara ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha dimitit quatre hores després que el president del Govern, Mariano Rajoy, anunciés la retirada de la reforma de la Llei de l'avortament, en sentir-se desautoritzat en relació amb un text legal que va apadrinar amb fervor. D'aquesta manera, Gallardón abandona la política després de trenta anys d'activitat. En els propers dies renunciarà al seu escó al Congrés dels Diputats i als seus càrrecs en el Partit Popular.

El ministre, el mandat del qual ha estat esquitxat per una forta contestació de diferents col•lectius judicials en relació amb els projectes de llei que ha tramitat des del seu departament, ha optat per deixar el càrrec quan queda tot just un any perquè acabi la legislatura. Sense anar més lluny, el Col•legi d'Avocats de Granollers ha estat l'únic dels col•legis catalans que l'ha declarat persona non grata, tota vegada que va acordar prohibir-li l'accés a les nostres instal•lacions. Recentment, a la concentració que va tenir lloc a Madrid davant de la seu del Consejo General de l'Abogacía Española contra el Projecte de Llei d'assistència jurídica gratuïta, la Junta de Govern del nostre Col•legi va ser dels que van demanar enèrgicament la seva immediata dimissió.

Gallardón és el primer ministre que abandona per voluntat pròpia el gabinet de Mariano Rajoy. El seu pas pel Ministeri de Justícia amb prou feines ha deixat lleis importants. Totes les que va anunciar per a "revolucionar i modernitzar" l'administració de Justícia, com la reforma del Codi penal, la Llei del poder judicial o la Llei d'enjudiciament criminal, estan empantanegades al Congrés o no han aconseguit sortir del seu departament malgrat que van ser anunciades fa molt de temps.

Tanmateix, entre les reformes legislatives impulsades per Gallardón destaca la Llei de taxes judicials –aprovada el 20 de novembre de 2012-, l'avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial o l'avantprojecte de Llei de Justícia Gratuïta.

Per la seva part, el Consell de l'Advocacia Catalana, que representa els 14 Col•legis d'Advocats catalans, ha celebrat la dimissió del fins avui ministre de Justícia, al qual qualifica de "el pitjor ministre de Justícia de la història de la democràcia" i confia ara que la dimissió de Gallardón paralitzi tot els projectes legislatius impulsats per l'ex ministre i, molt especialment, que es retiri la Llei de taxes judicials.

Atentament,

Ramon Ignasi Palau, Comissió de Comunicació

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H