ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar

El Govern ha pres la decisió d'eliminar les taxes judicials!

Ens plau informar-vos que, després d'una aferrissada lluita mantinguda pel nostre col·lectiu, s'ha imposat la lògica, el seny i el sentit comú, i el Govern ha pres finalment la decisió d'eliminar les taxes judicials per a les persones físiques, després de més de dos anys de barreres a l'exercici del dret d'accés a la Justícia dels ciutadans i de vulneració del dret fonamental dels ciutadans a l'accés a la justícia. Efectivament, en el punt 8 de l'informe del "DEBATE DEL ESTADO DE LA NACIÓN" de 24 de febrer de 2015, relatiu a "Agilización de la Justicia", es diu que:

"? El Gobierno quiere avanzar en la agilización de la Justicia. Para ello:
(...)
? En el marco de la creciente recuperación económica, se revisará el sistema de tasas judiciales. Las personas físicas quedarán exentas de tasas judiciales en todos los órdenes e instancias."
No obstant, mentre no s'aprovi el Decret Llei que plasmi o materialitzi aquesta decisió, reclamem al Govern una solució transitòria immediata que eximeixi ja del pagament de les taxes per evitar que milers de ciutadans segueixin patint la violació del seu dret fonamental d'accés a la Justícia. Tanmateix, continuem defensant que, dins del paquet de mesures que tracten d'impulsar el creixement econòmic i la creació d'ocupació, la mesura de supressió de les taxes s'estengui també a les petites i mitjanes empreses.

En qualsevol cas, el compromís del President del Govern, Mariano Rajoy, de suprimir les taxes judicials, és un reconeixement de la raó de l'oposició liderada per l'advocacia, en la que, com bé sabeu, el Col·legi d'Advocats de Granollers ha tingut una molt activa participació.

Atentament,

Ramon Ignasi Palau, Comissió de Comunicació

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H